For 30 år siden så Helle Skovmose Kjær og Gunnar Lisby Kjær på  Søgård for første gang, men de købte dengang en anden landejendom i nærheden af Lemvig. I 2019 overvejede parret at flytte til byen, men jo mere parret kiggede, jo mere tydeligt blev det for Gunnar, at han ikke skulle ind bag ved en ligusterhæk. I stedet endte Helle og Gunnar igen på den 150 år gamle gård på toppen af bakken. Og denne gang købte de den gamle landbrugsejendom. 

Den gamle gård på toppen af bakken er nu erstattet af et arkitekttegnet hus, tegnet af Jesper Hangaard fra Wullum Pasgaard A/S i Holstebro. Wullum Pasgaard er både tegnestue og rådgivende ingeniørvirksomhed, så de besøgte grunden, lavede beregninger på udsigter og gik i gang med at skitsere. Men det, de præsenterede, var bestemt ikke, hvad Helle og Gunnar havde regnet med. - Da vi så oplægget, tænkte vi bare: Det er slet ikke os! Men en time senere - efter at vi havde fået alt nøje forklaret - ja, så var vi solgt, fortæller Helle.  

Den ny Søgård er blevet stort set, som Wullum Pasgaard havde skitseret og bygget i insitustøbt beton, mørk jordfarvet tegl og bruneret kobber. I stueetagen er der værelser og badeværelse til børnene, en stor stue, adgang til garagen og udgang til gårdspladsen. På første sal optager køkken-alrummet med tilhørende viktualierum og tv-stue over halvdelen af etagens kvadratmeter. Resten af førstesalen rummer parrets soveværelse, stor garderobe, badeværelse og stue. 

Den store køkkenø er det naturlige samlingspunkt i huset
En praktisk niche til kaffe eller køkkenmaskiner
Køkkenø i eg og højskabe i mat sort laminat

Copenhagen snedkerkøkkenet, der er tegnet af uno form Holstebro, er lavet i egetræ og matsort laminat og har en sort granitbordplade, der er overfladebehandlet, så den ligner læder.

Den store køkkenø er designet, så der er både køkkenvask, en BORA induktionskogetop med indbygget emhætte og en ekstra opvaskemaskine, for det er vigtigt for Helle og Gunnar, at de kan nyde udsigten over Limfjorden, Gjellerodde og Kabbel, mens de laver mad. 

Udsigt til bølgende bakker

I modsatte ende af første sal ligger det store badeværelse med udsigt over de bølgende bakker. Badeværelset er, ligesom køkkenet, indrettet med skabe i egetræ fra Copenhagen kollektionen og bordplade i Corian. vola armaturerne i børstet kobber fuldender det eksklusive design. 

Fra badekarret kan Helle og Gunnar nyde det smukke og særprægede landskab med morænebakker skabt i istiden. Badeværelset rummer også en stor bruseniche og en niche til toilettet. 

Badeværelse i eg med badekar og Vola armatur i børstet kobber
Copenhagen i eg på badeværelse
De grå fliser i badeværelset får varmt modspil af Copenhagen skabene i egetræ

Fotos af Andreas Mikkel Hansen og uno form. 

Boligen har været vist i BO BEDRE nr. 11, 2022. 

Mere informationHer bor

Helle Skovmose Kjær og Gunnar Lisby Kjær

Hvor

Gjellerodde