Bæredygtighed

Hos uno form er det ikke en ny idé at gøre en forskel for miljøet. Det har længe været et fokus, og vi kigger hele tiden på, hvordan vi kan blive endnu bedre. Derfor kan vi også med stolthed sige, at vores køkkener er blandt de grønneste i landet…

En del af et køkkens tilblivelsesproces handler om skovdrift. uno form anvender kun træ fra bæredygtigt skovbrug, primært fra Europa, der er underlagt EU´s Tømmerforordning og en stor del af træet er certificeret. Certificeringerne garanterer, at træet kommer fra bæredygtig skovdrift, hvor skoven som minimum reproduceres, og der vises hensyn til de mennesker, der lever i og af skoven samt dyreliv og biodiversitet.

Bæredygtighed

Massivt træ og mindre CO2

Flere af vore køkkener er lavet i massivt træ. Det giver uden sammenligning det flotteste udtryk og den bedste kvalitet, og så nedbringer det CO2-aftrykket. Det skyldes blandt andet, at træ lagrer CO2 og kræver mindre energi at bearbejde. Faktisk er træ fra bæredygtig skovdrift verdens mest miljø- og klimavenlige råstof.

Læs også: At leve med træ

 

Global Compact

Men skovdrift og træ er kun en del af køkkenproduktionen. En bæredygtig produktion kræver også, at der bliver taget højde for transport, kemi, menneskerettigheder og antikorruption. Derfor har vi udviklet en bæredygtighedsstrategi og underskrevet FN's Global Compact – et strategisk initiativ for virksomheder, der på et mere overordnet plan forpligter sig til at gøre verden til et bedre sted.

Læs mere om Nobia´s bæredygtighedsstrategi her…

 

Indeklima

Med det danske Indeklimamærke sikrer vi også, at ikke ’kun’ verden bliver et bedre sted, men også det hjem, køkkenet kommer til at stå i. Indeklimamærket garanterer at der kun er anvendt godkendte stoffer til produktionen og at alle grænseværdier er overholdt. Indeklimamærket stiller krav til produktet i dets brugsfase og omfatter produkternes påvirkning af luftkvaliteten i indeklimaet. Én ting er ind­hold­et af kemiske stoffer i produktet, noget andet er, hvilke stoffer der fri­gives til luften. Et indeklimamærket produkt har gennemgået en omfattende prøvning og har dokumentation for afgivelsen af kemiske stoffer til luften.

Historien
Minimalisme i bindingsværkshus

Galleri

- Se vores online galleri

Minimalisme i bindingsværkshus

Galleri

- Se vores online galleri

uno form C-Series Beech 1968

 

Bevaringsværdi og genbrug

Uanset hvor miljøvenligt et køkken, man taler om, vil der altid være omkostninger ved at skifte køkkenet ud. Derfor er det bedste man kan gøre, at købe et køkken der aldrig mister sin bevaringsværdi. uno forms design fra 1968, har vist sig yderst bæredygtigt og tidløst. Derfor står de første køkkener også stadig i mange hjem, selv efter mere en 50 år og bliver endog ved udskiftning solgt på auktioner. Kvalitet og tidløst design bliver både brugt og genbrugt – til glæde for de mennesker, der bruger dem og til glæde for vores hårdt prøvede klima.