De sidste 20 år har Allan Sand boet i Shanghai og har siden 2005 drevet virksomheden Sand Future, der er en af verdens største producenter af højtryksrensere og beskæftiger 250 medarbejdere i Kina.

Men Allan er født i Hadsund og har tilbragt mange sommerferier i Øster Hurup som dreng – og han har altid haft en drøm om at vende tilbage og bygge et hus her. Da han så, at det ældre sommerhus på en grund i første række kom til salg, var han ikke i tvivl om, at drømmen om en dansk base skulle realiseres.

Skitseret på et stykke madpapir

Arkitekten startede med at skitsere det 400 m2 store sommerhus på et stykke madpapir: Det store leverum i hele husets bredde med udsigt over Kattegat, de tre suiter og den store mancave.

Allan har selv været med til at bygge, når han kunne være hjemme. Resten af tiden har han været med til byggemøderne via Facetime fra Shanghai – og haft et stærkt seniorteam bestående af sin far, arkitekten Leif Høgh og lokale håndværkere på opgaven.

Gennemtænkt i alle detaljer

Der er tænkt over hver eneste lille detalje i sommerhuset: Strandfarverne i den 100% håndlavede Kolumba teglsten fra Petersen Tegl, fugen i hvid cement, der er tilsat strandsand, så huset falder naturligt ind i omgivelserne, det danske egetræ,

kinesisk bambus og naturstenen, der er anvendt til det unikke badekar og til bordplader, både inde og i udekøkkenet. Den konsekvente brug af få, gennemgående materialer binder huset sammen på underspillet elegant vis.

Snedkerkøkken i egetræ

Egetræet går igen i Copenhagen snedkerkøkkenet fra uno form, der er kombineret med højskabe i matsort laminat og bordplader i Belvedere granit. Det gyldne spil i den mørke Belvedere granit taler sammen med både egetræ, bambus og naturtonerne i de håndlavede teglsten.

Køkkenet er designet i samarbejde med Anja Hagstrup, uno form Aalborg, og det har et stringent og moderne udtryk, som passer perfekt til huset.

-Mary elsker at lave mad, så vi bruger meget tid i køkkenet, når vi er her. Når vi rejser, spiser vi meget ude, men når vi er i Danmark, elsker vi at lave mad i køkkenet herhjemme, fortæller Allan.

Inspireret af luksushoteller i Østen

Indretningen har generelt en international stemning, og inspirationen er både hentet med hjem fra luksushoteller i Østen og fundet via Instagram.

Alle soveværelser har fx en smuk panelvæg i bambus indfarvet i flere nuancer og integreret lys, og der er indbygget usynlig oplader til mobiltelefoner i natbordene i hver af de tre suiter, der har egen garderobe og badeværelse.

Badeværelserne i stueetagen har ovenlys i hele brusenichens bredde, så man nærmest har fornemmelsen af at bade under et vandfald i Østen. Badekarret i Allan og Marys badeværelse er noget helt for sig selv - hugget ud af en massiv blok af natursten. Samme sten er brugt på alle væggene - hvor de er monteret, så åretegningen er gennemgående i hele rummet - på gulvet og til bordplader.

Privat sportsbar

I kælderen har Allan indrettet sin private sportsbar med billard, storskærm og dart. For Allan tæller selv den mindste detalje, og derfor er der fræst en mørk træsort ned i egetræsgulvet for at markere Oche - præcis 237 centimeter fra dartskiven.

Vinsamlingen og gaspejsen er placeret i væggen mellem sportsbaren og garagen, hvor der er plads til både fire biler, mountainbikes og surfbræt.

Familien samles så ofte som muligt i sommerhuset – fra alle verdenshjørner. 

Til hverdag er de spredt over det meste af verden: Mary og Allan i Shanghai, Allans søn i Miami og Allans datter i London.

Mere informationHvem?

Allan og Mary Sand

Hvor?

400 m2 sommerhus i første klitrække i Øster Hurup