Håndværket

uno form skabes med hænderne, med hovedet og med hjertet. På fabrikken i Farsø laves alt ved hjælp af hænder og ikke robotter og samlebånd. Det er ikke ensbetydende med at maskiner ikke tages i brug, i det omfang de er nyttige. Men de processer, der gøres bedre med håndkraft, bliver gjort i hånden. F.eks samles og slibes de fingertappede elementer i hånden, og det ses på produktets finish.

Alle skabskorpus samles endvidere med feder og not, hvilket giver den stærkeste og helt tætte konstruktion.

Vi er stolte af at skabe gennemført snedkerarbejde, og vi sætter en ære i ikke at underlægge os masseproduktionens kompromiser. Det giver produktet råstyrke og holdbar skønhed.

Materialerne

Hos uno form anvender vi udelukkende kompromisløse materialer. Materialer, der har et udtryk, en styrke og en oprindelse, som vi kan være stolte af. De gode materialer giver uno form køkkenet en stor holdbarhed. Vores materialer bliver ikke slidte – de får patina. Derfor bliver et uno form køkken kun smukkere af at blive brugt.

Vi bruger massivt ubehandlet træ og finer af ædle træsorter, og disse udelukkende i 1.sorterings kvalitet. Begreber som resttræ eller 2. sortering eksisterer ikke hos uno form. Træet importeres fra forskellige dele af verden – men selvfølgelig kun fra godkendte og miljøvenlige produktioner.

Forud for produktion af et køkken, lægges fineren op, kvalitetssikres og udvælges efter strukturer, farve og åretegninger i træet. Herved sikrer vi, at det færdige køkken fremstår med en naturlig og harmonisk farvenuance og ensartet udtryk.


I produktserien C-series anvender vi udvendige specialhængsler i rustfrit stål til lågerne.

Endnu et synligt bevis for uno form´s kompromisløshed og perfektionistiske tilgang til materialevalg.