Håndværket

uno form er et kompromisløst snedkerkøkken – skabt på snedkeriet i Danmark – med hænderne, hovedet og hjertet. Her går håndkraft og højteknologi op i en højere enhed, og her har vi aldrig arbejdet på serieproduktionens præmisser.

Det starter med udvælgelsen af de ædleste træsorter, de ypperste materialer og de nøje udvalgte, håndplukkede leverandører. Det starter dér, og herefter sænker vi ikke ambitionsniveauet en millimeter. Vi bygger hvert eneste køkken helt fra bunden, og vi går ikke på kompromis: Vi går efter det perfekte af princip, og vi skaber håndlavede snedkerkøkkener i kompromisløse materialer, der kun bliver smukkere med tiden.

Hos uno form anvender vi udelukkende kompromisløse materialer. Materialer, der har et udtryk, en styrke og en oprindelse, som vi kan være stolte af. Vi udvælger nøje hver enkelt planke, der bliver til smukke lameller i et Classic køkken. Det massive træ bliver opskåret, høvlet, sorteret, afkortet samt profileret, pudset og overfladebehandlet to gange, inden de kan indgå i det ikoniske køkkendesign.

På snedkeriet samles alle skabskorpus med traditionel fer og not. Det giver den største limflade og den tætteste og stærkeste konstruktion. De fingertappede forrammer tappes sammen og slibes i hånden på ægte snedkermanér. Inden vi monterer forrammen på korpus med fer og not, laver vi den smukke kehl, der skaber bløde skyggevirkninger i samlingerne mellem korpus. Her er ingen brug af dyvler. Det giver produktet råstyrke og holdbar skønhed.

Finerværkstedet

I vores finerværksted limer vi alt finer sammen i stedet for at sy det sammen. Det giver en stabil og usynlig samling og det smukkeste resultat. Og som en ekstra service gemmer vi hver uge finer i vores arkiv, så vi kan finde finer med samme farve og struktur, hvis uheldet skulle være ude, og der skal laves en ny skuffe - præcis ligesom vi har gjort de sidste 22 år. 

Fingertapsamlede skuffer

De håndlavede træskuffer samles med en klassisk træsamling med fingertapning.

Fingertappede samlinger er et grundlæggende og gennemgående element i Arne Munchs originale design: Forrammerne på korpus tappes sammen med 6 mm tapper, og - kompromisløse som vi er - går samme 6 mm dimension igen i skuffedesignet. De forholdsvis smalle tapper giver en stor limflade, og resultatet er ikke bare smukke skuffer, men stærke skuffer, der er lavet til at holde i generationer.

Når vi har lakeret den indvendige side af skufferne, slår vi tapperne, limer og samler skufferne med skuffebunden placeret i en not i skuffesiderne. Efter processen med pudsning og hjørner, der får den sidste finish med sandpapir, bliver skufferne håndlakeret udvendigt en sidste gang.  

De fingertapsamlede skuffer fremstilles i ahorn, hvid ask, eg, røget eg og valnød. 

Materialer
Planker til et uno form køkken
uno form anvender kun træ fra ansvarligt skovbrug
Et ansvarligt valg
Planker til et uno form køkken