Snedkerkøkken

Et snedkerkøkken er et tidløst møbel, som både i kraft af udtryk, håndværk og funktion bliver anvendt på tværs af årtier - og er elsket på tværs af generationer. Det er et håndlavet køkken i et tidløst design og en kompromisløs kvalitet, der er skræddersyet til din hverdag og din bolig.  

Snedkerkøkken med ø i røget eg, hvide højskabe samt bordplade og backsplash i natursten

Definition

Hvad er et snedkerkøkken?

Et snedkerkøkken er et køkken, der forener design og funktion med kvalitet og klassisk håndværk.

Siden 1968 har uno form skabt snedkerkøkkener med den dybeste respekt for design, funktionalitet og æstetik i kompromisløse materialer.

Alle køkkener laves på snedkeriet i Farsø, og vi bygger hvert eneste snedkerkøkken helt fra bunden. Vi starter med det rå træ og udvælger nøje hver enkelt planke, der bliver til smukke lameller i et originalt Classic snedkerkøkken og til håndlavede træskuffer i et Copenhagen køkken. De massive træskuffer er fingertappede på ægte snedkermanér og fås i flere eksklusive træsorter som ahorn, hvid ask, eg, røget eg og valnød.  

Det færdige køkken er et tidløst møbel, der er skræddersyet præcis til dig og dit hjem. Et nedtonet og eksklusivt design med stilsikre linjer og formfuldendte proportioner, der holder i generationer.

5 tips til indretning af dit snedkerkøkken

Tag udgangspunkt i arkitekturen
Tag udgangspunkt i boligens arkitektur, hvis dit køkken skal have et tidløst præg. Med det ikoniske Classic design, som Arne Munch tegnede i 1968, kan du rekonstruere stemningen i et arkitekttegnet hus fra fx Friis & Moltke, der i 1960’erne introducerede en mild udgave af brutalismen med store, robuste bygningslegemer, rå betonmure og rene linjer.

Det mere minimalistiske Copenhagen design er et oplagt valg til moderne arkitekttegnede huse, der er inspireret af funkisstilen, og som en nyfortolkning af rammekøkkenet er Shaker et snedkerkøkken i klassisk, nordisk design, der matcher patriciervillaens og herskabslejlighedens originale arkitektur.

Funktionalitet og feinschmeckeri - definer dine behov
Rigtig meget kan lade sig gøre, når man laver et snedkerkøkken, så det er vigtigt at definere, hvad man reelt har behov for i indretningen.

uno forms designere har udviklet ekstra høje skuffer til snedkerkøkkenerne Classic og Copenhagen. Så slipper du for det evige irritationsmoment med høje ting, som ikke kan være i dine skuffer. Med en indvendig højde på 34 cm skal du lede længe efter ting i køkkenet, som ikke kan stå i skufferne. En unik detalje i et uno form snedkerkøkken.

Snedkerkøkken i træ og et kurateret udvalg af smukke farver
Træets udtryk er kernen i at skabe et køkken med personlighed. Et uno form snedkerkøkken kan laves i hvid ask, eg, røget eg, sort eg, valnød og et kurateret udvalg af smukke farver. uno form har senest genfortolket snedkerkøkkenet i lyst, nordisk asketræ. Asketræet har så meget personlighed med sin flotte og markante åretegning, at det både matcher og fornyer uno forms klassiske køkkener.

Bordplade til dit snedkerkøkken – tendenser og trends
I mange år har tendensen i de danske køkkener været præget af ”less is more” – enkle materialer, få farver og glatte overflader. Nu efterspørger kunderne mere taktilitet, mønstre og farver i designet med fx travertin, marmor og quartzite bordplader, der tilfører et eksotisk farvespil til et stramt, skandinavisk køkkendesign.

Samarbejde sikrer dig de bedste snedkerkøkken løsninger
Vi samarbejder med en række nye og klassiske danske kvalitetsbrands, som deler vores passion for kvalitet, håndværk, design og holdbarhed. På den måde får du de bedste snedkerkøkken løsninger. Armaturet i et køkken skal være praktisk, fordi der ofte bliver arbejdet en del omkring vasken, når der skal laves mad. Men det betyder ikke, at du behøver gå på kompromis med æstetikken eller funktioner. Sammen med Quooker, vola og TONI Copenhagen tilbyder vi en række elegante og tidløse løsninger til både koldt, varmt og kogende vand.

Inspiration

Vi har håndplukket nogle billeder af snedkerkøkkener som inspiration. Se meget mere i inspirationsgalleriet.

Snedkerkøkken i røget eg og quartzite
Køkken-alrum med grå fyldningslåger
Køkkenskuffer i røget eg i kombination med Pietra Grey marmor
Køkkenø i røget eg med stålbordplade og hvid højskabsvæg med alkove

Bæredygtighed

Kvalitet er ansvarlighed

Når det gælder vores køkken er der, ligesom i mange andre aspekter af vores liv, kommet stor fokus på ansvarlighed og respekt for naturen. Vi vil have et kvalitetskøkken, som kan holde i mange år, og det smitter også af på valget af materialer. Vi prioriterer de klassiske løsninger, naturens smukke materialer og varmere nuancer. Den hvide farve erstattes af varmere beige og grå toner og sammensættes med naturmaterialer som træ, natursten og metaller til de smukkeste snedkerkøkkener.

 

 

Et uno form snedkerkøkken er overvejende lavet af træ. Et trækøkken er ikke bare smukt, det er også holdbart - og så er træ CO2-neutralt. Vi anvender kun træ fra bæredygtigt skovbrug, hvor der ikke bliver fældet mere, end skoven kan nå at reproducere.

Der vil altid være miljømæssige omkostninger ved at skifte et køkken ud. Men du minimerer disse ved at købe et kvalitetskøkken, du ikke har lyst, eller grund til, at skifte ud. Et snedkerkøkken kan stort set ikke slides op, men holder formen og patinerer smukt, bare du passer på det. Læs mere om uno forms tilgang til ansvarlighed her.

Snedkerkøkken pris

Hvad koster et snedkerkøkken?

Vi bliver ofte spurgt, hvad et snedkerkøkken koster. Et snedkerkøkken laves efter klassiske snedkerprincipper i en kompromisløs kvalitet og et tidløst design. Derfor vil et snedkerkøkken være en mere langsigtet løsning end et standardkøkken, og prisen vil også være højere. Prisen på et snedkerkøkken afhænger dog helt af køkkenets størrelse og indretning, valget af materialer, og i meget høj grad også af valg af hvidevarer og bordplade.

Designlinjer

Snedkerkøkken - fire forskellige designs

Classic er den oprindelige og klassiske serie fra uno form, tegnet i 1968 af Arne Munch. Et kompromisløst snedkerkøkken – skabt på værkstedet i Danmark – med hænderne, hovedet og hjertet. 

Arne Munchs grundtanke var en kube på 60 x 60 x 60 cm, der kan kombineres på mange forskellige måder. Baseret på arkitektoniske idealer skabte han et snedkerkøkken med geometrisk præcision, der skaber balance og ro i indretningen.   

De nye kollektioner er skabt og videreudviklet i Arne Munchs oprindelige ånd. Designfilosofien lever nemlig videre i alt, hvad vi skaber – hver eneste dag. 

I 2009 udviklede vi Avantgarde kollektionen. I 2017 tilføjede vi Shaker kollektionen. Og i 2019 kom den seneste kollektion: Copenhagen. Alle kollektionerne er udviklet med den dybeste respekt for design, funktionalitet og æstetik i kompromisløse materialer. Se alle kollektionerne her