Vedligeholdelse

uno forms overlegne holdbarhed er skabt på grundlag af høj kvalitet i både forarbejdning og valg af materialer. Vi har nedenfor samlet vigtig information om vedligehold af produktet. Med korrekt pleje bevarer elementerne deres smukke overflader - selv efter mange års dagligt brug.
 
Ved lakerede og malede fronter anbefaler vi jævnligt at tjekke disse for skader i overfladen. Skulle der være opstået en brugsskade må denne forsegles for at hindre indtrængning af fugt. Brug medfølgende pletmaling for at udbedre skaden.

Melaminoverflader

Tør af med mildt sæbevand eller vand tilsat opvaskemiddel. Særligt vanskelige pletter kan fjernes forsigtigt med sprit. Melaminoverflader kræver ingen yderligere vedligeholdelse. Vi anbefaler uno form laminatrens på mere snavsede overflader.

Lakerede træoverflader

Finerede og massive fronter i træ har naturlig struktur og åbne porer. Vær derfor sparsom med vand ved rengøring for at undgå fugtindtrængen på disse overflader. Brug en let fugtet klud og tør efter med en tør klud. Brug et mildt sæbemiddel på en fugtet bomuldsklud og brug aldrig skurepulver, der kan ridse overfladen. Pas på med ikke at gnide for kraftigt på overfladen, da det kan skabe blanke pletter. Sørg for, at der ikke hyppigt er vand på det lakerede træ. Vi anbefaler derfor, at du hurtigt tørrer snavs og fugt væk med en klud

Laminatoverflader

Standardlaminat kan tåle alle gængse rengøringsmidler – dog ikke skurepulver – og kræver derfor ingen speciel vedligeholdelse. Vi anbefaler uno form laminatrens, der medfølger leverancen.

Vore ensfarvede supermatte laminater har en glat og mat overflade, og på disse er ridser og fedtpletter mere synlige. Dette laminat kræver lidt mere vedligehold/rengøring end standard laminat. Små ridser/brugsspor kan næsten fjernes helt fra overfladen. Fugt den hvide svamp fra laminatrensesættet med lidt vand. Brug svampen i cirkelbevægelser på ridsen med et let tryk. Friktion fra svampen får ridsen til næsten at forsvinde. Afslut med at afrense hele overfladen med laminatrens/svamp.

Slibende rengøringsmidler, ståluld og ætsende rengøringsmidler må ikke anvendes.

Malede overflader

Malede fronter er glatte og relativt matte. Brug en let fugtet klud og tør efter med en tør klud. Brug et mildt sæbemiddel på en fugtet bomuldsklud og brug aldrig skurepulver, der kan ridse i overfladen. Pas på med ikke at gnide for kraftigt på overfladen, da det kan skabe blanke pletter. Sørg for, at der ikke hyppigt er vand på malede overflader. Vi anbefaler, at du hurtigt tørrer snavs og fugt væk med en klud.

Skuffer

Skuffer kan tørres af med alle gængse, milde rengøringsmidler. Kuglelejeudtræk smøres med en ganske lille mængde cykelolie ca. en gang om året.

Bordplader

uno form henviser til bordpladeproducenternes anvisninger.

Miljø

uno form går hele vejen for bæredygtighed: Alt træ kommer fra bæredygtigt skovbrug, snedkeriet er miljøcertificeret med ISO 14001, og vi har Dansk Indeklima Mærkning på alle vores produkter. Derudover er alle uno forms produkter testet i henhold til EN/DS 14749 omkring sikkerhed og prøvningsmetoder.

Hvis det på et tidspunkt bliver aktuelt at bortskaffe et uno form køkken, kan alle materialer, der indgår i køkkenet, genbruges.

Ved bortskaffelse skal alle metaldele afmonteres og afleveres til metalaffald på genbrugspladsen. Emner i massivtræ kan forarbejdes til nye træprodukter, spånplader kan genanvendes til nye spånplader og malede emner eller MDF plader kan bortskaffes til forbrændingsanlæg med varmegenvinding uden særlige foranstaltninger.

Se de lokale kommunale ordninger for yderligere information.