En dag gik familien derfor en tur i området for at se på muligheder. De ledte efter et stort hus på en stor grund og udvalgte nogle huse, hvor de afleverede en interesseflyer i postkassen. Den gule murermestervilla fra 1933 gik de forbi, for både huset og grunden virkede for lille.

Ikke længe efter blev de ringet op af en ældre dame, der havde boet i den gule murermestervilla i 25 år. Efter at hendes mand var død, ville hun gerne sælge og flytte i noget mindre. Fra naboen havde hun hørt, at Christina og familien ledte efter et hus i området – og kunne slet ikke forstå, at de ikke havde afleveret en flyer i den gule murermestervilla.

Christina og Mads blev inviteret på besøg og kunne straks se, at huset havde charme og potentiale, selvom der ikke var gjort noget ved det i rigtig mange år. Efter fire besøg hos den ældre dame købte de det bevaringsværdige hus med den smukke, gamle have.  

"Vi er så glade for, at vi flyttede køkkenet ind i den tidligere spisestue. Derfra er der den smukkeste udsigt til haven og de gamle æbletræer."
Christina Wulff Nielsen

En totalrenovering med respekt for de oprindelige detaljer

Det var første gang, Christina og Mads gav sig i kast med så omfattende et projekt, så de allierede sig med en arkitekt, der kunne hjælpe med at skabe funktionelle rammer for familien – samtidig med at charmen, æstetikken og de oprindelige detaljer blev bevaret.

Den gennemgribende ombygning betød, at alle indvendige vægge blev fjernet, og der blev lavet en komplet ny ruminddeling.

Bl.a. anbefalede arkitekten, at køkkenet blev flyttet til den gamle spisestue for at få det bedste lysindfald og udsigt til haven med de gamle æbletræer.   

Husets herskabelige detaljer som høje paneler og dørportaler krævede et køkken, der passede ind i stilen, og Christina faldt med det samme for uno forms Shaker køkken i en flot kieselgrå med detaljer i messing. Shaker-kollektionen repræsenterer alt, hvad Skandinavisk design er kendt for: tidløs kvalitet, snedkerhåndværk, enkelhed og æstetik.

Christina har altid ønsket sig en stor køkkenø, og den er blevet det naturlige samlingspunkt – også når parret har gæster. Derfor var det vigtigt at få integreret et vinskab i køkkenøen og en BORA kogetop med integreret emfang, så der ikke hænger et emfang i vejen for udsynet og samtalen.

Den hvide keramikvask har en tydelig reference til dengang, huset blev bygget. Til gengæld afspejler Quooker hanen med danskvand den moderne funktionalitet, der er tænkt ind i alle aspekter i forbindelse med totalrenoveringen.

Husets herskabelige detaljer krævede et køkken, der passede ind i stilen
Den nye tilbygning har udsigt over den smukke, gamle have

Det lille hus blev større

Samtidig med at der skulle skiftes vinduer og tag, blev huset udvidet fra 137 til 195 m2 med en charmerende dagligstue i forbindelse med køkken-alrummet.

Med pejs og panoramaudsigt over haven er stuen og køkken-alrummet blevet husets favoritspots.

Mere informationHer bor

Christina og Mads

Hvor

Gentofte

Følg med på

@vores_lille_oase_i_Gentofte