Conny har altid haft en passion for kunst. Som barn tegnede og malede hun, men forfulgte ikke drømmen om kunsten. I stedet fik hun arbejde i den finansielle sektor, fik børn og havde aldrig tid til at udvikle sin kunstneriske side. Først for 11 år siden, da børnene var flyttet hjemmefra, begyndte hun igen at male. Hun gik på kunstakademiet i Deinze i to år, har lært modeltegning på Latem Creftief, men er i det store og hele autodidakt som kunstner.

”Da jeg begyndte at male, var der meget humor og surrealisme i mit arbejde. Nu er mine malerier blevet mere seriøse og kalder på eftertanke. Jeg vil ikke lave ligegyldig kunst. Jeg ønsker at sætte fokus på tabubelagte emner som børnemishandling, skjulte seksuelle overgreb i religiøse kredse, #MeToo, transkønnede etc. gennem min kunst”, fortæller Conny Roels, der har udstillet sine værker siden 2013 og har kunder over det meste af verden.      

Et andet liv

I 2019 ændrede Connys liv sig drastisk, da hendes mand, Bart pludselig og uventet døde. Hun besluttede sig for at udleje deres fælles hjem og i stedet bygge et nyt hus til sig selv i Oudenaarde. Særligt en ting stod højt på ønskelisten til det nye hus: Conny ville både have sit atelier og sin private bolig i huset.

Mens byggeriet stod på, mødte Conny danske Henrik Lessél, der boede midlertidigt i Belgien i forbindelse med sit job som CEO for Belux hos Hedin Automotive. Conny og Henrik deler passionen for design og kvalitet.

Conny har altid haft en forkærlighed for italiensk design fra fx Cassina, Poltrona Frau og Porada, men uden at være bevidst om det kendte hun også mange af de danske designklassikere, som helt naturligt er en del af Henriks designunivers.

Sammen nød de at finde frem til de leverandører, der kunne og ville levere sildebensparket til et hus med gulvvarme, de rigtige døre og et skandinavisk snedkerkøkken med skuffer i massiv egetræ. Henrik kendte i forvejen uno form fra Danmark, og han og Conny besøgte derfor tidligt i byggeriet uno forms showroom i Gent.

 

Her blev de mødt af Stephan Nimmegeers, der designede køkkenøen i egetræ og stål med den hvide højskabsvæg som neutralt bagtæppe.

”Det som vi holder allermest af ved køkkenet – udover designet naturligvis – er de naturlige materialer og de fingertapsamlede skuffer. Køkkenet har en varme og et udtryk, som vi begge holder meget af. Køkkenet er samtidig meget praktisk og let at holde pænt, selvom jeg bruger det meget”, siger Conny.

”Samarbejdet med Stephan og Wim, der monterede vores køkken, kunne ikke have været bedre", siger Conny. 

"Vi har været så taknemmelige for deres tålmodighed med et byggeri, der trak ud, at vi også valgte at bestille badeværelsesmøbler hos uno form”, smiler Conny.  

International stil med belgiske og dansk designklassikere og italiensk kunst

Allerede inden Conny fik byggetilladelsen i foråret 2021, vidste hun præcis, hvordan huset skulle se ud udvendigt. Det indvendige er dog blevet anderledes. Både fordi Conny altid stræber efter det allerbedste for at skabe udvikling, men også fordi Henrik i forløbet introducerede hende for dansk design.

Resultatet er blevet en smuk bolig i international stil med både belgisk og skandinavisk møbeldesign fra Børge Mogensen, Mogens Koch, Arne Jacobsen og Bruno Mathsson, suppleret med danske lampeklassikere og Royal Copenhagen service i det danske snedkerkøkken fra uno form.

At der bor to passionerede mennesker i huset fornægter sig ikke. Hele boligen er indrettet med udvalgte kunstværker -

både Connys egne værker og værker af belgiske og italienske kunstnere, ligesom Henriks samling af biler er kunstværker i sig selv.

Mere informationHvem?

Kunstner Conny Roels og Henrik Lessél

Hvor?

Oudenaarde, Belgien