Valdemars Have

Aarhus
Som så mange gange før har CASA Group, her i samarbejde med Schmidt Hammer Lassen Architects, udvalgt uno form køkkener til et stort og ambitiøst boligbyggeri. Denne gang drejer det sig om det nyopførte spændende ejerboligkvarter, Valdemars Have, attraktivt beliggende i hjertet af Aarhus.
Leveret

Køkkener

Boliger

124

uno form køkkener i storby-eventyr

Perfekt beliggenhed, sublim kvalitet og stilrenhed er nøgleordene for disse 124 nyopførte ejerlejligheder med den helt unikke placering midt i det pulserende Aarhus. Byen, som nogle kalder for verdens mindste storby. Opførelsen af boligprojektet Valdemars Have begyndte i 2017 og byder på velindrettede og lækre lejligheder i varierende størrelse. Her er både muligheder for forskellighed og garanti for et harmonisk, samlet helhedsudtryk ude som inde.

uno form har leveret alt til projektets køkkener, som derved medvirker til at løfte den samlede kvalitet for hver lejlighedstype endnu mere.

Totalentreprenøren CASA Group fra Horsens så store muligheder i den attraktive grund, købte den af Aarhus Kommune, og har stået for det unikke nybyggeri: Valdemars Have - et velvalgt navn, der passer rigtig godt til det grønne og harmoniske frirum midt i byen. Man fornemmer referencen til noget eventyrligt, historisk og helt særligt aarhusiansk. Schmidt Hammer Lassen Architects har tegnet det vellykkede og inspirationsrige projekt, som tiltaler en bred vifte af kvalitetsbevidste boligkøbere.

CASA Group’s Salgschef for privatboliger, Jacob Wollenberg, fortæller:

En grøn oase i et færdigudviklet kvarter

– Her er tale om en eventyrligt smuk og grøn oase, hvor beboerne på én gang befinder sig midt i byens pulserende liv med mange urbane kulturoplevelser inden for gåafstand, og samtidig nemt kan trække sig tilbage i fred og ro i gårdhaven mellem de to bygningskroppe. Den grønne gårdhave indbyder både til at slappe af og hygge sig i socialt samvær med naboer, venner, familie eller legekammerater.

– De to op til 6-etagers bygningskroppe består af parallelforskudte, trappeformede sektioner i øst-vest-gående retning med det grønne gårdrum imellem, og komplekset optager grundens dramatisk skrånende terræn, idet der skaleres ned fra 6 til 4 etager hen imod den lavere ende, siger Jacob Wollenberg, og fortsætter:

– Der byudvikles og nybygges mange steder i landet i disse år. Vores udviklere holder hele tiden øje med, hvad der rører sig i tiden, hvad der efterspørges, og hvad vi synes ser interessant ud for fremtiden. Vi kigger nærmere på et givent område og får dygtige og kreative arkitekter på banen, der lige som her i Valdemars Have formår at tegne og fortælle en historie, således at man får bygget noget, der kommer til at passe flot ind i omgivelserne. Vi har hos CASA Group en ambition om at gøre tingene lidt anderledes og bedre, og denne her grund midt i Aarhus bød på fantastiske muligheder, med nærhed til mange spændende steder og oplevelser.

– Når man flytter ind her, befinder man sig fra dag ét i et færdigbygget område i modsætning til mange andre nyetablerede byrum, hvor man må påregne mere nybyggeri omkring sig i flere år fremadrettet. Valdemars Have er et ejerboligkompleks på en unik plet helt centralt i Aarhus, en attraktiv grund med en historie, og i umiddelbar gåafstand til fx gågaden, ARos, Musikhuset, Godsbanen og Banegården.

– Den kreative arkitektur er udtænkt af Schmidt Hammer Lassen Architects, som er et at de mest prisvindende arkitektfirmaer i Skandinavien, påpeger Jacob Wollenberg. – Rent byplanmæssigt forbinder Valdemars Have den høje del af omgivelserne, som inkluderer Aarhus Rådhus, Musikhuset og ARos, med den lavere del, der blandt andet kendes for Godsbaneområdet. Der er skabt en slags kløft eller magisk eventyrdal i bylandskabet.

Valdemars Have i Aarhus

Komplet køkken som centralt rum

Om boligerne fortæller Jacob Wollenberg fra CASA Group: – Valdemars Have opfylder varierede behov for boliger, lige fra mindre 2-værelses lejligheder for studerende eller unge par, over større lejligheder og op til de fornemme penthouse-boliger med privat tagterrasse og fin udsigt over området. Lejlighederne er gennemlyste med optimalt dagslysindfald og dejligt højt til loftet – hele 2,70 meter. Her er store altaner, panoramavinduer med massiv egetræsindramning, og helt igennem topkvalitet i alt interiør. Her er flot og lyst badeværelse, og, naturligvis, ikke mindst det lyse og venlige, holdbare og funktionelle uno form køkken, som er interiør i topklasse, og som udgør et vigtigt og centralt rum i hver enkelt bolig. Sådan forholder det sig, hvad enten man er single-beboer, deler lejlighed med en ven eller kæreste, er et senior-par eller en livlig børnefamilie.

– Når vi udvikler og bygger, sigter vi mod høj boligkvalitet i enhver detalje. I køkkenet tilbringer man mange timer både i hverdagen og når man venter gæster, så det er meget vigtigt, at køkkenet er helt perfekt og passer ind i boligens og arkitekturens sjæl, fremhæver Jacob Wollenberg, som ser med stor tilfredshed på projekt Valdemars Have som helhed, og på uno form køkkenernes bidrag hertil specifikt.

uno form interiøret er et møbel i sig selv

Om valget af uno form køkkener til projekt Valdemars Have uddyber Jacob Wollenberg:

– Køkkenerne er i høj grad en fortælling om uno form. Vi kender dem som en virkelig professionel og serviceminded samarbejdspartner, og vi kender deres kvalitetsprodukter indgående fra mange andre projekter. Vi ved, hvad vi kan forvente. uno form er for os et oplagt valg til mange projekter, fordi vi ved, at de altid leverer gedigen kvalitet og et strømlinet, minimalistisk design med en elegant lethed samt stor funktionalitet og fleksibilitet. Det er et godt og anerkendt brand med den visuelle stil, som de fleste efterspørger i dag, og som vi hos CASA Group synes passer perfekt ind i vores byggeprojekter.

– Køkkeninteriør fra uno form er at betragte som et møbel i sig selv, og som noget ud over det sædvanlige, fortsætter Jacob Wollenberg.

– Kvalitet og design går op i en højere enhed med velvalgte farver, former og materialer. Der er i ejerlejligheder som her selvfølgelig mulighed for en vis valgfrihed og individualitet hvad angår farver, detaljer og materialer, men som udgangspunkt kører vi med de mathvide, grebsfrie fronter, hvid laminat-bordplade med firkantet, rustfri stålvask, hvide hvidevarer og helt igennem holdbare og praktiske overflader og materialer, fastslår Jacob Wollenberg.

– Overskabene har lys-spot monteret underneden, og er med click-push (Avantgarde-serien), mens underskabene er med ifræst greb og softclose. Soklen er hvidlakeret på samme måde som fronterne. Der er installeret indbygningsovn, induktionskogeplade, integreret opvaskemaskine, kølefryseskab og integreret emhætte.

– Det er vigtigt for os, når vi vælger køkkenleverandør til et prestigeprojekt som dette, at grundkvaliteten og designet passer til vores krav og forestillinger, at samarbejdet og servicen er i top, og at der tilbydes fleksibilitet og imødekommenhed over for boligkøberne via et veltilrettelagt tilvalgsprogram, slutter Jacob Wollenberg.

Valdemars Have i Aarhus

Flere detaljer om Valdemars Have

Grunden har en hældning på 11 meter fra Valdemarsgade ned mod Eckersbergsgade og er omgivet af en række spændende kulturfyrtårne og eksisterende boligkarréer. Arkitekterne har tegnet de trappetrinsformede bygningskroppe, så de elegant optager grundens fald.

Under den grønne byhave mellem bygningerne er der parkeringskælder, hvor beboerne kan tilkøbe parkeringsplads. I parkeringskælderen forefindes også cykelparkering.

Bygningsfacaderne fremstår i røde teglsten med brune og sorte nuancer. Der ses mønstermurværk i forskudte felter og smukke klatreplanter i en mosaik af både stedsegrønne og løvfældende sorter – med tydelig reference til fx Aarhus Universitet og grundens omgivende, eksisterende boligkarréer.

Tagterrasserne har pergola og keramisk klinkegulv, og altangulvene er belagt med hvid beton.

Lejlighederne har lamelplankegulve i 3 valgfrie egetræstyper i entré, stue, køkken, værelser og soveværelse. Der er gulvvarme overalt.