Tuborg Strandeng, Kysthus I og II

Hellerup
Helt yderst på pynten ved Øresund, i et kuperet og vildt strandengslandskab, hvor marehalm, havtorn og tjørn vokser vildt, ligger Kysthus I og II. Et spektakulært byggeri i verdensklasse. 40 af de 50 lejligheder er indrettet som Classic House med et tidløst og klassisk Avantgarde snedkerkøkken, badeværelser og garderobe fra uno form.
Leveret

Snedkerkøkkener, bad og garderober

Boliger

40

Kysthus I og II er tegnet af de inter­nationalt anerkendte arkitekter Lundgaard & Tranberg Arkitekter, der også har tegnet bl.a. Tietgenkollegiet, Skuespilhuset, Havneholmen og Axel Towers.

Lundgaard & Tranberg er kendt for at skabe arkitektur med stor respekt for det landskab, der omgiver dem.

”Visionen var fra starten, at området skulle omskabes, så det fremstod som en uberørt natur med en arkitektur, der udsprang af omgivelserne. Naturen skulle fylde mest muligt, og folk skulle tættere på elementerne”, fortæller arkitekt Lene Tranberg.

”Bygningerne er beklædt med sandfarvede teglsten, der er nøje udvalgt til Tuborg Strandeng”, siger Lene Tranberg. ”Stenene er håndstrøgne, dvs. formet i hånden, så de aldrig er helt glatte, men taktile med mere liv. Til de vandrette facadebånd er der anvendt nogle større teglsten. Den subtile afveksling i dimensionerne gør bygningerne mere spændende og levende", fortæller Lene Tranberg. 

"Trapperne i trapperummene er desuden opbygget af en særlig sandfarvet terrazzo, udviklet specielt til dette byggeri for at sende endnu en hilsen til landskabet og sandbunden under havets overflade”, siger Lene Tranberg.

Designlinjer

Sam­men med entreprenøren NCC har Lundgaard & Tranberg skabt fire forskellige interiørdesignlinjer, der harmonerer med arkitekturen og landskabet: Classic House, Nordic House, Beach House og Studio House.

40 af de 50 lejligheder er indrettet som Classic House med et tidløst og klassisk Avantgarde snedkerkøkken fra uno form. De stengrå overflader, de fingertappede skuffer i lyst, nordisk træ og bordpladen i natursten trækker naturen med helt indenfor i de eksklusive boliger, der er omgivet af både vand og vild natur.   

Der er virkelig kælet for detaljerne med et køkkendesign, hvor farver og materialer er nøje afstemt til landskabet og selv de mindste detaljer er gennemtænkt. I køkkenerne er der fx ikke synlige ventilationsriste, og der ligger nøje udført håndværk bag arbejdet i de eksklusive boliger, der kalder på dét liv, der skal leves på kanten af natur og storby. Tæt på - og langt fra - alting.