Siloetten

Århus
Den præmierede ejendom, Siloetten, ved Løgten uden for Århus er blevet et sandt vartegn for området. De 21 lejligheder har alle forskellige grundplan, hvilket har betydet vidt forskellige køkken- og indretningsløsninger fra uno form.
Leveret

Køkken, badeværelsesindretning samt garderobeskabe

Boliger

21

Farver ude – rene, hvide linjer inde

Da man i 2004 påbegyndte projekteringen af Siloetten var det med udgangspunkt i en kornsilo midt på en mark uden for Århus. Siloen havde stået ubrugt i godt 15 år, og her så både bygherre og arkitekt en mulighed for at skabe noget ganske særligt.

- Jeg er meget glad for projektet. Jeg er glad for, at det kunne lykkes at skabe et højhus midt i det grønne. Det er et spektakulært byggeri, som både i kraft af sin placering, og sine åbne, indre planer giver luft og god rumfornemmelse til beboerne. Med 3-4 facader har lejlighederne mange gode udkig og masser af lys.

Sådan siger Julian Weyes, arkitekt og partner fra C. F. Møller, som har stået bag Siloetten. Om valget af køkkenløsning, forklarer han:

- Det skulle være en gedigen og nærmest reduceret løsning, som ikke skriger, men komplimenterer det ydre. uno form-løsningen er meget simpel og eksklusiv. Med de markante farver på facaden, var det vigtigt at holde det enkelt indenfor.

Køkkendesign understøtter den arkitektoniske linje

De åbne planer og store vinduespartier har haft betydning for valget af køkken- og indretningsløsning. Ole Knudsen, partner i Løgten Midt og bygherre på projektet, uddyber:

- Vi tænkte meget på samspillet mellem de ydre farver på facaden og indretningen. Vi ville have rene linjer indenfor til at understøtte grundplanen, og her kom uno form på banen, da de på det tidspunkt lancerede køkkenlinjen Avantgarde. Vi syntes, at de enkle former og glatte linjer passede godt ind i det, vi søgte.

Minimalistisk og moderne

Ud af de 21 lejligheder har uno form leveret køkken, badeværelsesindretning samt garderobeskabe til halvdelen af lejlighederne. Avantgarde serien har med sine hvide, grebsløse fronter, push-open mekanisme og det enkle, minimalistiske design et passende eksklusivt udtryk, som passer til det købersegment, boligerne henvender sig til. De beboere som købte boligerne på projektstadiet kunne desuden selv være med til at designe køkken og indretning:

- Indretningen af de forskellige lejligheder er fuldstændig individuel. Flere beboere har stort set valgt deres køkkenløsninger selv, ud fra vores overordnede anbefaling af uno forms Avantgarde serie. Køberne havde selv kontakt med HTH/uno form i Aarhus, og hver gang der var en beslutning, sendte vi dem ind til Aarhus for at tale med den faste rådgiver. Det fungerede rigtig godt, siger Ole Knudsen.