Papirøen

København
Visionen tager form, og man begynder at kunne fornemme den karakteristiske form på bygningerne, der tilsammen kommer til at udgøre det nye bykvarter i hjertet af København på den kunstige ø Christiansholm – nok bedre kendt som PAPIRØEN. Til det unikke projekt har NCC, i samarbejde med det prisbelønnede arkitektfirma Cobe, udvalgt uno form som leverandør af snedkerkøkkener, bad og garderober til de 151 nye ejerboliger.
Leveret

Snedkerkøkkener, bad og garderober

Boliger

151

Christiansholm er det sidste kajområde, der mangler at blive udviklet i Københavns inderhavn, og nu får den gamle papirø nyt liv med et unikt projekt, der dækker hele holmen og bl.a. omfatter ejerlejligheder, almene boliger, et vandkulturhus tegnet af den verdensberømte, japanske arkitekt Kengo Kuma, internationalt hotel og markedshaller til butikker, cafeer, restauranter og kulturliv.

Arkitekturen er skabt af arkitektfirmaet Cobe og består af en gruppe bygninger i forskellige højder og forløb, men med et ensartet arkitektonisk udtryk med skrånende facader i beton og tegl, der afspejler øens tidligere industrielle look og Christianshavns gamle pakhuse.

"Vi bygger i centrum af København på den sidste del af den indre havnefront, der endnu ikke er udviklet. Derfor går vi til opgaven med både respekt og ydmyghed", siger Klaus Kastbjerg fra selskabet bag PAPIRØEN. "Bygningerne læner sig op ad det historisk enestående område Christianshavn og er inspireret af de gamle pakhuse i teglsten og de tidligere industrielle haller på øen. Derfor spiller valget af kvalitetsmaterialer en vigtig rolle - fra unikke, kulbrændte teglsten på facaden, over egetræsplanker til eksklusive uno form snedkerkøkkener i boligerne."

Papirøen
Papirøen
Papirøen

Designprogrammet afspejler en ambitiøs vision

Køberne har haft mulighed for at vælge mellem fire designlinjer, specielt designet til de unikke lejligheder på PAPIRØEN. Designlinjerne er udviklet af formgiverne bag PAPIRØEN i tæt samarbejde med uno form.

Designlinjen PAPIRØ er inspireret af papirhvide overflader og lyst birketræ med reference til de 300 år, hvor området var et lukket område med papirlager til avisproduktion. HAVN er med diskrete farvenuancer inspireret af nærheden til havn og himmel, og der er gennem grundige designvalg givet plads til det enkle, maritime formsprog. KLASSISK er inspireret af kærligheden til klassisk, dansk design og egetræ, som er en træsort, de ældste dele af København stadig hviler på med sit pælefundament, og COPENHAGEN er inspireret af visionen om at skabe en urban oase i hjertet af København.

Resultatet af samarbejdet om de fire designlinjer er eksklusive snedkerkøkkener, der er skabt ud fra visionen om at skabe arkitektur af international klasse. Som en ekstra detalje, der afspejler kompromisløsheden, brændestemples alle køkkenskuffer med Christiansholm.

De første boliger forventes at stå klar til indflytning i andet halvår af 2023.