Nordø

Nordhavn
Med vand til alle sider og sin eksklusive fremskudte placering i havnerummet er Nordø noget ganske særligt. Til projektet har Pihl & Søn, i samarbejde med Henning Larsen Architects, eksklusivt udvalgt uno form som leverandør af snedkerkøkkener, bad og garderober til de 115 nye ejerboliger.
Leveret

Snedkerkøkkener, bad og garderober

Boliger

115

På en unik placering i Nordhavn, der før var en del af Københavns Frihavn, opfører PFA et helt nyt byområde, der består af to bæredygtige boligejendomme, to erhvervsdomiciler og et hotel. Området, der også er kendt som Redmolen, blev anlagt for ca. 100 år siden og har historisk været en stor del af havnen for opbevaring af olie og brændsel.

Tegnet af Henning Larsen Architects

De to boligejendomme med i alt 115 boliger er tegnet af Henning Larsen Architects, der har været inspireret af både havnens historie, dagslyset, refleksionerne fra vandet og det store himmelrum. ”De røde mursten har en klar reference til fortidens industribygninger på havnen og skal minde om, at området engang var noget helt andet. Det er vigtigt at få med i det fremtidige liv, at her ikke altid har været boliger”, fortæller Louis Becker, Partner og Direktør hos Henning Larsen Architects om visionen og arkitekturen.

"Nordø fuldender Århusgadekvarteret. Visionen for Nordø ligger derfor naturligt op af den samlede vision for Nordhavn med en egenart, som bygger på områdets lange historie og en eksklusiv identitet. Havnens historie og områdets kvaliteter vil sammen med fremtidens byrum og byggerier skabe en enestående bydel fyldt med stærke kontraster: Nyt møder gammelt. Småt møder stort. Tæt møder åbent. Mørkt møder lyst. Det forfinede møder det robuste, og byen møder vandet. Den nye arkitektur tager sin inspiration fra Østerbros klassiske karrébebyggelse og siloerne, der vidner om områdets historie som industrihavn”, siger Louis Becker.

Fire designlinjer udviklet specielt til Nordø

Køberne har haft mulighed for at vælge mellem fire designlinjer, som er udviklet specielt til Nordø af Henning Larsen Architects i tæt samarbejde med uno form. Også her har fokus været på at skabe noget helt særligt med kvalitetsmaterialer og farver fra en nordisk palette.

Designlinjen #Nordø er inspireret af selve visionen om Nordø med referencer til stedets havnehistorie, himlen og byen.

#Nordic Nature er indbegrebet af lyset, luften og duften i den nordiske natur ved havet, mens #København er inspireret af Københavns herskabelige kvarterer, hvor nøje udvalgte farvenuancer og eksklusive materialer som messing og marmor minder os om byens stolte håndværkstraditioner og historie. Havnens industrielle råhed sætter scenen for #Urban, hvor den kompromisløse og enkle materialeholdning i form af stål og grafiske sorte overflader understøtter funktionaliteten, æstetikken og de rene linjer i lejlighederne, der indbyder til at leve livet i nuet. 

Alle fire designlinjer, med inventar fra uno forms kollektioner Avantgarde, Shaker og Copenhagen, har kunnet opleves i Nordøs og ejendomsmægler Lützaus eksklusive showroom i Nordhavn. Ved efterfølgende møder med Henning Larsens indretningsarkitekt har kunderne fået individuel vejledning i forhold til valg af designlinje.

”Projektet skiller sig markant ud fra mange andre projekter”, fortæller Carina Lützau.

”Boligerne opføres i eksklusive materialer i særdeles høj kvalitet og henvender sig til en kræsen målgruppe, der vægter smagfuld og høj kvalitet i både arkitektur og indretningen af den enkelte bolig. De fire meget forskellige designlinjer giver meget forskellige lejligheder – og er samtidig et bæredygtigt tiltag, fordi kunderne ved et tidligt køb har kunnet vælge den designlinje, der harmonerer med deres pesonlige stil, smag og møbler og ikke allerede ved indflytning udskifter fx køkken”, slutter Carina Lützau.   

DGNB-certificering til guldniveau

Bæredygtighed har i det hele taget været helt centralt i forbindelse med Nordø, der er DGNB-certificeret til guldniveau. Med en DGNB-certificering arbejdes med en

helhedsorienteret indsats i forhold til bæredygtighed, og således tilgodeses både miljømæssige, sociale og økonomiske aspekter af bæredygtighed under udviklingen og opførelsen af byggeriet.