Jacob Gades Musikkollegium

København
Jacob Gades Legats Musikkollegium i hjertet af København har gennemgået en omfattende istandsættelse og fremstår nu moderniseret og med tidløst design i alle boliger.

Kollegieboliger med respekt for historien

Den fredede ejendom fra 1804 ligger på Kronprinsessegade med facade ud til Kongens Have midt i København. Ejendommen i klassicistisk stil blev erhvervet af Jacob Gades Legat i 1973, og efterhånden som bygningens beboere med årene er flyttet ud, har legatet ladet konservatoriestuderende fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium rykke ind. Da legatet i 2009 endelig rådede over hele bygning blev det muligt at sætte gang i en nødvendig renoveringsproces.

Erik Møller Arkitekter har i tæt samarbejde med Kulturstyrelsen stået for den gennemgribende istandsættelse, som blev afsluttet i efteråret 2016. Renoveringsprojektet, som modtog støtte fra en række fonde, har bl.a. omfattet nyt tag, sammenlægning af lejligheder, etablering af nye badeværelser og køkkener samt en generel istandsættelse af alle overflader i lejlighederne. Derudover er der også etableret et nyt fælles øverum i kælderetagen.

Musikkollegiet Jacob Gade
Musikkollegiet Jacob Gade
Musikkollegiet Jacob Gade

- Vi er meget tilfredse med resultatet af renoveringen, som var meget tiltrængt. Bygningen fremstår nu i den stand, som den virkelig fortjener. Kronprinsessegade 44 er en vigtigt bygning i en vigtig gade - og vi har valgt at matche bygningens karakter med kvalitetsløsninger hele vejen igennem, fortæller Holger Bisgaard, formand for Jacob Gades Legat.

Blandt de indretningsløsninger, som er valgt til glæde for ejendommens beboere, er 16 ikoniske Classic køkkener fra uno form i den karakteristiske kombination af hvid laminat og hvid bøg. Hvert køkken er desuden udstyret med klapborde fra Paustian, som er tilpasset køkkenerne og de studerendes behov.

Jacob Gades Legats Musikkollegium huser i alt 57 konservatoriestuderende, som hver har eget værelse, mens køkken og bad deles mellem mindre grupper af studerende.

- Vi har valgt uno form, fordi det er et smukt køkken, som passer godt ind i de fredede rammer. Det er også funktionelt og kan holde til, at mange studerende bruger det og måske ikke altid tager så meget hensyn, fordi de kun bor i kollegiet i en begrænset periode af deres liv, siger Holger Bisgaard fra Jacob Gades Legat og fortsætter:

- De studerende er meget glade for at bo her – og de tilbagemeldinger, vi har fået, går på, at de finder det er gode rammer at studere under, så det glæder os naturligvis.