Længe leve
det originale


Classic-serien fra uno form er selve vores arv. Mere end fem årtiers
respektfuld evolution af det køkkensystem, Arne Munch skabte i 1968.
Med de kvadratiske elementer, de fingertappede forrammer og
lamelskuffefronterne som tre af de vigtigste signaturer.

Enestående enkelt,
men alt andet end simpelt

"Respekten for råvarer er regel nummer ét", begynder tidligere Bocuse d'Or vinder Kenneth Toft-Hansen. "Fordi rodfrugter, der rammer højsæsonen på toppen, er fuldstændig suveræne; fordi en smørstegt pighvar kun smager, så englene synger, når den er fanget få minutter før, jeg kaster min kærlighed på den. Fordi løget er en forvandlingskugle af smag, med langt flere facetter, lag og smagsmuligheder end jeg forestillede mig, før de udfoldede det for mig.  Det er derfor, udsøgte råvarer – og respekten for dem, der leverer dem – er fundamentet i min madfilosofi – og friheden til at udforske dem forudsætningen for det fuldendte måltid."

Da jeg blev verdensmester, voksede mine ambitioner

"Guderne skal vide, at jeg var glad for at vinde guld. Men med fare for at lyde frelst vil jeg hellere vinde gæsternes hjerter – og følge mit eget. Hvorfor? Ja, blandt andet fordi lysten til at lave lidt mere enkel, men langt mere mangfoldig mad, til flere mennesker lever længere end lykken ved at tage en titel, der tilfredsstiller de få. Men først og fremmest fordi jeg ville være chefkok i mit eget køkken og skabe mageløse måltider på mine egne præmisser: Med fuld fokus på smagen og i tæt samarbejde med de dygtigste og mest dedikerede leverandører, jeg kan opdrive. Fordi det kræver kompromisløs kvalitet at kunne give sine gæster totaloplevelser, de aldrig glemmer", slutter Kenneth Toft-Hansen, Svinkløv Badehotel.

Classic Hvid Ask
Classic Hvid Ask

Nysgerrigheden driver mine værker
– uanset hvor den fører mig hen

Jeg har stået på trappestiger og gyngende lifte mange meter over jorden. Jeg har fået flere højspændingsstød, end jeg har tal på. Jeg har brændt fingrene på flydende guld- og sølvblanding og arbejdet mine hænder til blods på splittede ledninger. Og jeg ved, hvordan man slukker en ildebrand; bogstaveligt talt. Men nysgerrigheden kommer sjældent uden omkostninger; det er en del af jobbet, dedikationen, den glødende interesse - og det er en lille ting i forhold til, hvad jeg får tilbage. Det er nemlig nysgerrigheden, der driver mine værker - og det er en betingelsesløs begejstring, der driver arbejdet fremad; unaset hvor processen fører dem hen.

Mit navn er Astrid Krogh og jeg væver i lys. Og ja, det er muligt, at et par af mine forgængere ville vende sig i graven, hvis de så mig rulle væven op med optiske fibre, lysledere og kantklippede kabler - kastet kompromisløst ind i et projekt som bryder fortidens klassiske møsntre, men behersker håndværkets grundregler. Det er også mit beskedne håb, at et par af mine samtidige anerkender de færdige, men altid foranderlige værker.

Astrid Krogh, Classic køkken - uno form
Classic køkken - uno form

Customize your experience

unoform
uno form C-Series Beech 1968

En original køkkenklassiker

Classic er den oprindelige og klassiske serie fra uno form, tegnet i 1968 af Arne Munch. Designet er kendetegnet ved den stringente fremtoning med kubiske elementer og den høje sokkel med mulighed for fuld udnyttelse af pladsen fra gulv til bordplade. Et sublimt snedkerkøkken – skabt med hænderne, hovedet og hjertet.

Arne Munchs idé tog udgangspunkt i en ligesidet kube, der kunne kombineres på et utal af måder, og som derfor åbnede en helt ny verden af muligheder. Både æstetisk og funktionelt.

Samtidig var uno form fra første færd skabt til at være mere end blot et køkken. Det var et skulpturelt møbel. Et rum til uforfalsket nydelse. En spejling af det gode liv. Og en vision om at berige hver eneste kunde med en daglig tilfredsstillelse.

uno form handler om andet og mere end køkkenet - det handler om følelser. Om at lade sig forføre. Mærke den altopslugende glæde ved at stille høje krav til livet - og få dem indfriet.

Mange af de første køkkener, uno form lavede i slutningen af 60'erne og starten af 70'erne, står endnu. Og mere end det. De giver stadig deres ejere daglig tilfredsstillelse. Det vidner om, at uno forms tidløse design, kompromisløse kvalitet og smukke ydre er bygget til at holde.

100 procent original
100 procent nydelse

Når du ejer et ægte originalt værk, ejer du først og fremmest en følelse. Kvaliteten er værdifuld, håndgribelig og uomtvistelig. Ikke til diskussion. Følelsen er til gengæld uhåndgribelig, intuitiv og komplet uvurderlig. Den kan mærkes. Helt nede i maven. Og det er uanset, om vi taler musikalsk kunst, billedkunst, møbelkunst eller et originalt uno form køkken. Så er det bare at læne sig tilbage og lade sig fortrylle. Af æstetisk excellence forenet med funktion, som beriger dit liv på så mange ubeskrivelige måder. Det er den originale følelse af 100 procent nydelse.

Sådan genkender du en original

Classic er kendetegnet ved sin stringente, tidløse fremtoning med kubiske elementer, unikke skuffelameller og høje sokkel. Et sublimt snedkerkøkken skabt med hænderne, hovedet og hjertet. Umuligt at gøre efter.

uno form original

Skuffekassen er en 4-sidet konstruktion i massiv ahorn, som er tappet sammen og behandlet med lak, der gør den let at rengøre. Skufferne leveres med fuldt udtræk og Soft-Close, hvilket giver et overlegent glid og en uopslidelig holdbarhed.

uno form

Classic skuffeelement er et udtryk for køkkenets gode kvalitet. Uanset skuffens højde fremtræder elementet ens, og de vandrette profillister indgår i en smuk harmoni med lågerne. Skuffelamellerne er udført i massivt træ og kan også vælges med laminat på fladerne. Skuffelamellerne er overfalsede, hvilket gør dem tætsluttende og understreger det smukke design.

uno form

Classic skabskorpus er en smuk forening mellem snedkerens massive forramme, samlet med snedkerrigtige fingertapsamlinger, og det moderne korpuselement i melamin. Alle samlinger er tapkonstruktioner, som giver korpus en robust styrke - skabt til adskillige års daglig brug.

uno form

Lågen er overfalset, hvilket gør den tætsluttende og understreger det smukke design. Den er ophængt i Classics specielle 3-punkts hængsel i rustfrit stål, som er befæstet i den massive korpusramme samt i lågens massive trækant. Kræver ingen fremtidig justering og tåler ekstrem belastning. Endnu et unikt uno form karakteristika.

Kvalitet koster, men koster det
så meget, som du tror?

Skabt med hænderne,
hovedet og hjertet

Minimalisme i bindingsværkshus

Galleri

- Se vores online galleri

uno form er individuel luksus for de kræsne. På vores snedkeri i Danmark bliver hvert enkelt stykke træ således vendt, drejet, vurderet og kælet for af passionerede fagfolk. Erfarne håndværkere, der stadig bliver bløde om hjertet ved synet af et veludført stykke snedkerarbejde – og som hver dag drives af viljen til at skabe formfuldendte helheder og eksklusive detaljer, der hver for sig er med til at give uno form liv. Og sjæl.

uno form production
uno form production
uno form production
Minimalisme i bindingsværkshus

Galleri

- Se vores online galleri